nedeľa 27. apríla 2014

Prírodný týždeň: Bambucká fantázia



Bambuckých masiel som už vyskúšala veľmi veľa a stále ma prekvapuje, keď natrafím na nejaké nové a iné. Ono si poviete veď aký rozdiel môže byť na 100 percentom bambuckom male, keď sú všetky zložené z toho istého. No to by som si vlastne povedala aj ja, ale sami dnes uvidíte, že rozdiely naozaj sú. Od stránky http://www.naturalisvita.sk/ som na testovanie dostala 100%-tné nerafinové bambucké maslo získané prostredníctvom FAIR TRADE v akosti A a poviem Vám, že to je Vám paráda.

Prvé čo ma prekvapilo (ešte kým som ho rozbalila) bolo, že škatuľka hrkala. Vôbec som nechápala prečo – pretože som predtým mala buď maslovité bambucké maslo, úplne tuhé bambucké maslo, krémovité bambucké maslo – žiadne, čo by mohlo hrkať. Nedalo mi a hneď som ho otvorila a skoro som padla na zadok! To bambucké maslo sa skladalo z množstva malých kúskov.  Nebudem Vám klamať, nevyzeralo to príliš vábne, ale povedala som si, vyskúšam uvidím.





Testovanie som mala naplánované až za dlhšiu dobu, ale normálne mi to nedalo a druhý deň ráno prvé, čo som urobila pustila som sa do testovania. Maslo nemá peknú vôňu, vonia ako tuk, alebo niečo obdobné. Následne som si našla taký menší kúsok a skúšala som, čo to urobí. A teraz čuduj sa svet! Ten kúsok bol v podstate úplne mäkký akoby sa hneď roztápal medzi prstami. Problém so 100% maslami býva zvyčajne ich ťažšie používanie, ale tu je to úplná lahoda. Maslo som si rovno na trela na nohy – išlo to úplne jednoducho a hlavne z malého kúsku som si natrela obe lýtka. Nohy boli neskutočne hebké, očividne vyživené. Hlúposť bola robiť to ráno, pretože tým, že je to maslo nielen mastné ale aj hutné pomerne dlho schlo. Ale tak aj tak sa pravdepodobne 99% ľudí krémuje večer. Maslo je inak nebielené, neparfumované a hlavne – neobsahuje žiadne prídavné látky.


Ja ho najčastejšie používam na krémovanie lýtok, ktoré sa mi neustále neskutočne vysušujú a robia sa mi na nich šupinky. Na extrémne suchú pokožku nie je nič lepšie ako bambucké maslo, toľko výživy koľko dodá tento produkt Vám z drogérie nedá žiadny krém. Okrem toho si zvyknem robiť raz za čas také zábaly na nohy – dám si väčšie množstvo masla na päty, ktoré zabalím do bavlnených ponožiek a druhý deň môžem byť modelkou na fotenie topánokJ Je inak super aj na pery, čiže keď sa krémujete, kľudne si pretrite aj pery a dáte výživu aj im. V podstate je to opäť neskutočne všestranný výrobok a je len na Vás či ho budete používať na telo, pleť či vlasy. Účinné je rovnako všade. 

  Toto je jednoznačne najlepšia konzistencia s akou som sa u bambuckého masla stretla. Podľa toho, na čo ho idete použiť si vyberiete veľkosť masla a následne ho len jednoducho použijete. 50 gramové balenie vyjde na cenu okolo 5 eúr, čo je na 100 percentné bambucké maslo naozaj super.

A čo Vy? Mali ste niekedy bambucké maslo? Na čo všetko by ste ho používali?

5 komentárov:

  1. Já bambucké máslo jako surové nerada používám,. Ale vyrábím z něj konopný krém ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je super na všelijaké domáce výrobky! Ale ja ho aj tak naopak najradšej používam len tak :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá ako bryndza! :D Vyskúšala by som rada...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je něco! Podle fotky jsem prvně myslela, že je to nějaká mouka :D, nebo něco na jídlo, ale bambucké máslo jsem nečekala. :D Musí být ale super!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne